Suna acumContact

Restaurant Naţional - Casa Ciorbei Rădăuţene

Povestea noastră

Situat în centrul orşului Rădăuţi, vis-a-vis de Catedrala Ortodoxă, Restaurantul Naţional si-a deschis portile în anul 1945 sub denumirea de « Restaurant 7 Noiembrie ».

În anul 1960 acesta a intrat în reţeaua Oficiului Naţional de Turism şi a devenit « Restaurantul Nordic » în cadrul căruia în anul 1963 a fost creat salonul "Naţional" dedicat în special primirii grupurilor de turişti străini.

 

 

Pe această locaţie, în 1999, bucătarul şef al Restaurantului Nordic, Cornelia Dumitrescu, maestru în arta culinară, l-a redeschis sub numele de Restaurant Naţional. În anul 2008 Restaurantul Naţional a fost renovat conform standardelor europene.

Bogata experienţă în domeniu, servirea ireproşabilă, meniul bogat şi variat, bazat pe bucătăria tradiţională bucovineană, gustul preparatelor realizate după reţete proprii precum şi minunata Ciorbă rădăuţeană, preparată chiar de creatoarea acesteia, doamna Cornelia Dumitrescu, sunt menite să vă ofere o experienţă de neuitat.

 

 

Iată de ce, inainte de a pleca spre Putna sau Suceviţa, este bine să poposiţi chiar la intersecţia ce desparte cele două direcţii pentru o experienţă culinară deosebită la Restaurantul Naţional din Rădăuţi.

 

TOP